e04cebd4-a865-45f3-af53-7c28c87d0e7d.jpg

Toppas Groningen biedt gratis oppas aan werkende ouders in cruciale beroepen en sectoren tijdens Corona

Groningen - Het Groningse studentencorps Vindicat atque Polit gaat in samenwerking met oppasdienst Toppas Groningen gratis oppas aanbieden voor ouders met thuisblijvende kinderen. Gezamenlijk zijn er meer dan 250 ervaren studentenoppassers beschikbaar, die hun vrijgekomen tijd graag inzetten om werkende ouders in cruciale sectoren en beroepen te ondersteunen. In nauw overleg met de burgemeester en Veiligheidsregio Groningen is afgelopen dagen gewerkt aan optimale uitvoering van deze actie.
 
Afgelopen weekend werd bekendgemaakt dat ook scholen en kinderopvang de deuren preventief zullen sluiten ter voorkoming van verdere verspreiding van het Coronavirus. Eerder die week werden Universiteiten en Hogescholen al gesloten, waardoor vrijwel alle studenten thuis zijn komen te zitten. Reden voor studentencorps Vindicat en studentenoppascentrale Toppas de handen ineen te slaan en een hulpactie op te tuigen.

Toppas Groningen
Oppascentrale Toppas biedt al jaren een betrouwbare oppasdienst in Groningen. Met een oppasbestand van ruim 250 jonge vrouwen bieden zij gezinnen in Groningen een betrouwbare oppas voor hun kinderen. Een groot deel van de oppasvrouwen is lid bij het corps, niet gek dus dat Vindicat juist deze oppascentrale inzet voor deze actie.

Veiligheidsregio
In nauw overleg met burgemeester Koen Schuiling en de Veiligheidsregio is afgelopen dagen achter de schermen gewerkt aan de invulling en uitvoering van dit initiatief. Zo mogen alleen studenten zonder gezondheidsklachten zich aanmelden als vrijwilliger en komen de studenten zoveel mogelijk bij één gezin te werken die ook geen kenmerken van het Coronavirus vertonen. Er is een goede afweging gemaakt tussen de eventuele risico’s en het aantal gezinnen van o.a. zorgprofessionals dat hiermee geholpen kan worden, zodat de zorg optimaal ingezet kan blijven worden.
 
Voorwaarden
Per dinsdag 17 maart wordt er via Toppasgroningen.com een speciaal platform gelanceerd. Hier kunnen de gezonde studentenoppassen zich aanmelden als vrijwilliger. Eventuele reiskosten worden vergoed door Vindicat. De Veiligheidsregio verwijst gezinnen die in aanmerking komen voor deze oppasdienst door naar het platform, waar de gezinnen middels een speciale code zich kunnen aanmelden voor de gratis oppasdienst. *